Cum sa vizitezi orice oras din lume?

Distribuie daca iti place!

Pentru a vizita orice oras din lume, va trebui sa urmezi pasii urmatori:

Pasul 1: Alegerea orasului pe care urmeaza sa-l vizitezi
                 Pentru a stabili orasul pe care vrei sa-l vizitezi este indicat sa cauti pe internet detalii despre situatia sociala, politica si economica, precum si informatii despre turism, clima, pozitie geografica, etc. a orasului respectiv.
                 Asemenea detalii se pot gasi pe forumuri, site-uri de socializare, platforme online de partajare a continutului, bloguri, enciclopedii digitale online, etc.

Pasul 2: Alegerea metodei de transport
                 Metodele de trasport pentru a ajunge la destinatia dorita pot fi: aeriana (cu avionul, elicopterul, etc.), maritima(vaporul) sau terestra(autocar, autoturism, etc.).
                Cea mai rapida metoda ramane cea bazata pe cale aeriana, cu avionul, acesta poate sa fie si eficienta, din punct de vedere financiar, daca se alege o companie aeriana low cost.
                Se pot alege mai multe asfel de companii, iar apoi se creaza cate un cont gratuit pe site-ul fiecarei din ele, selectand ca sa primesti notificari pe email pentru eventuale promotii de reduceri.
                Odata ce ai primit o oferta de reduce pe email care este corespunzatoare pentru destinatia dorita, se poate face rezervarea si plata biletului. (de obicei biletele sunt mai ieftine cu cel putin o luna de zile inainte de data la care doresti sa pleci in calatorie)

Pasul 3: Cautarea unui spatiu de cazare
                 Cazarea, in orasul ales pentru calatorie, poate sa fie in hotel, pensiune, la prieteni sau  direct la un localnic acasa.
                 Modalitatile de obtinere a unui spatiu de cazare sunt: cu ajutorul unei agentii de turism, direct de pe site-ul hotelului sau pensiunii, prin platforme online specializate de inchirieri direct de la un localnic din orasul ales (exemplu cu bonus la inscriere: https://pot.ro/xabb ).
                 Cea mai noua metoda de cautare a unui spatiu de cazare este cea bazata pe platforma online, prin care vei reusi sa inchiriezi un apartament, o casa, o vila sau o camera direct de la un localnic. Dupa ce ai efectuat o cautare prin acesata metoda si ti-ai ales spatiul de cazare, pentru o alegere reusita va trebui sa citesti comentariile lasate de chiriasii care au mai inchiriat proprietatea respectiva si sa fie 100% bune si sa fie minim trei comentarii.

Pasul 4: Rezervarea unei masini in acel oras (optional)
                 Pentru o calatorie confortabila este recomandat sa ai si o masina la dispozitie pentru a putea sa vizitezi cat mai multe obiective din zona in care mergi.
                 Modalitatile de rezervare a unei masini sunt: online direct de pe site-ul firmei care inchiriaza masini in orasul respectiv, de la aeroport cand vei ajunge la destinatie, din orasul ales direct de la un prorietar de masina cu ajutorul site-urilor de anunturi de mica publicitate sau apeland la masini de tipul car sharing (plata per minut pentru perioada cat folosesti masina respectiva). Modalitatea recomandata este de a rezerva direct de pe site-ul unei firmei care inchiriaza masini in orasul respectiv, iar rezervarea sa se faca imediat dupa ce s-a ales cazarea si cu cel putin o saptamana inainte de a ajunge la destinatie.

In varianta pdf, a acestui articol, poti sa gasesti link-uri utile si nume de firme pentru toate aspectele discutate mai sus.

Pentru a descarca varianta in format .pdf trebuie sa confirmi adresa ta de email, pentru a primi noutati, mai jos, iar apoi poti reveni la articol si iti va aparea un buton de download.


Distribuie daca iti place!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *